Saturday, April 5, 2008

Dobre vibracije / TREĆI BROJ /


BIZARNE VESTI


Vest koja je u proteklih 24 sata obišla svet dolazi nam iz Australije. U pitanju su otac I ćerka koji su dobili SOPSTVENO DETE. Upravo tako. Džon i Dženi Dejvis su se ponovo sreli 30 godina pošto se Džon rastao od Dženine majke. Dženi je tada imala 31. godinu. Dva meseca pošto su se upoznali, otac i ćerka su imali seks, a godinu dana od upoznavanja već su imali i sopstvenu ćerku. Mala Selest sada ima devet meseci. “Znam da je to ilegalno, ali mi tražimo samo malo razmevanja” rekla je Dženi, koja iz predhodnog braka već ima dvoje dece. Gospodin Dejvis je prokomentarisao je da seks sa njegovom ćerkom “apsolutno fantastičan”. Ekipa “Dobrih Vibracija” paru želi puno sreće. Bizarno, a? :)


Aleksa Čokić






Saga o umetnosti






Svoju trajnu popularnost Saga o umetnosti duguje neposrednosti i jednostavnosti s kojom je napisana, a takođe i autorovoj veštini jasnog pripovedanja. Svoj cilj autor opisuje kao nastojanje „da na izvestan shvatljiv način sredi sve ono obilje imena, razdoblja i stilova kojima su pretrpane stranice ambicio oznijih dela“, a zahvaljujući svom razumevanju psihologije vizualnih umetnosti on nam omogućuje da istoriju umetnosti vidimo kao „neprestano preplitanje i menjanje tradicija, pri čemu svako delo vraća u prošlost i upućuje na budućnost“, i „živi lanac tradicije koji i dalje povezuje umetnost naših dana sa umetnošću doba piramida“. U novom formatu, 16. izdanje ovog klasičnog dela nastavlja da trijumfalno zadobija nova pokolenja čitalaca i ostaje prvi izbor svih novajlija u umetnosti.



Danica Čigoja (izvor: Laguna)




Muke oko izbijanja zuba

Roditelji su često u situaciji da ne znaju šta da rade kada detetu izbijaju zubići. Poslušajte neke od saveta: kada detetu izbijaju zubi ono je najčešće nervozno, a može se javiti i temperatura, proliv, kašalj. Ne paničite, ostanite smireni i od početka reagujte uobičajenim smirivanjem deteta. Probajte da mu trljate nabubrele desni ili mu dajte specijalni prsten ohlađen u frižideru. Ako je dete starije možete mu dati i šargarepu, ali vodite računa da ne odgrize previše veliki komad. Izbegavajte davanje slatkih biskvita, jer zbog velikog sadržaja ugljenih hidrata mogu izazvati karijes ako ih dete žvaće po ceo dan.
Važno: Popularni bapski recept, trljanje desni rakijom, nije preporučljiv za decu, jer i najmanja količina alkohola za dete može biti otrov. Ako izbijanje zuba smeta vašem detetu da jede i spava, zamolite lekara da vam prepiše kapi koje sadrže paracetamol, koji ćete mu davati u najgorim momentima. Ne zaboravite da detetu ne dajete ništa na svoju ruku, a da se niste prethodno posavetovali sa pedijatrom.


Marija Preočanin





Dragi moji čitaoci na moju e-mail adresu pre neki dan stiglo je sledece pismo:
Draga saveta moj dečko je raskinuo sa mnom sa sledećom pričom: srce meni je sa tobom sve apsolutno savršeno, sve vreme raskida me je grlio i ljubio, stalno je ponavljao kao je bolje da raskinemo pre nego kasnije, manje će da boli...kao, on mene u stvari štiti, kako su mu najlepši dani zivota bili sa mnom...ali konkretno nisam dobila ni jedan valjan razlog.
Čemu to?

Zbunjena ‘88


-Draga moja po menu ti postoje samo dva razloga – laž i strah!!!
Možda se jednostavno ne pronalazi vise u toj vezi, jednostavno nije više ispunjen, a ne postoji ni jedan ozbiljan razlog za raskid, samo želi da se to završi i da ti ne budeš povredjena sto je na kraju neizvodljivo u svakom slučaju, moje mišljenje je da treba da bude iskren prema tebi i da ti kaže istinu, jer njegove slatke reči neće ti biti ni od kakve koristi, niti su sad.


Iskreno tvoja Draga saveta :))

-Svi koji zele da mi se obrate i podele sa mnom svoje probleme neka se jave na
dunjainlove@hotmail.com. Uvek tu za vas vaša Saveta.


CELULIT

Zašto? Mislim da je to najčuvenije pitanje vezano za celulit ( naravno posle onog-kako ga se rešiti). Poznato je da moraju postojati masti u ogranizmu, a kod žena se to nažalost može manifestovati kroz celulit.
Počeću sa fizičkom aktivnošću kao svakodnenvnom potrebom organizma. Nažalost u slučaju celulita ona služi samo kao preventiva. Dakle, 10% vas srećnica koje nemate celulit pravac fitnes klub i gledajte da ga ne dobijete. Za ostatak populacije koji želi da se bori sa ovom problemom vežbanje je najgora opcija. Vežbanje jača mišiće i zateže kožu potiskivajući celulit niže. Efekat je zategnuta koža, manje ili potpuno nevidljiva pomorandžina kora i tvrdi i uporni celulit na mišiću. To u ranim devedesetim nije primetno jer koža ima bolju elastičnost i zategnuta je. Problem nastaje kada ona izgubi svoju čvsrtinu a onda, do tada nevidljiv celulit, počinje da se veoma napadno i ružno ocrtava.
Najčešće se preporučeje da paralerno sa tretmanima krenete na dijetu I na vežbe. Od dijete gubite u obimu a vežbe učvršćuju kožu pa se celulit manje vidi. Naravno, i tretmani utiču na poboljšanje tonusa, ali najčešće ne rešavaju problem dubinski.
Lekari preporučuju da dnevni umnos vode bude 3ipo litra urina, jer navodno vodom se može lečiti celulit ili masne naslage.
Ovo bi bile osnovne zablude, ali one i dalje ne reašavaju problem. Jedini način za uspešno lečenje je razbijanje kapsula celulita i izbacivanje sadržine istih putem limfe do bubrega.
Zašto salonsko prikrivanje celulita nije rešenje? Zato što se sve to može postići i kod kuće uz malo angažovanja. Evo nekih saveta pred leto: - dobar piling preparat
- adekvatna krema ( kao baletski igrač i neko ko je ceo život aktivan, preporučujem „ Dove friming“ i „Vichy lipocure serum“ )
- infracrvena lampa ili folija za umotavanje
- ulje za masažu ( najbolje je brišljenovo)
- steper, fitnes centar ili vežbe kod kuće
S obzirom da je ideja zategnuti kožu da se celulit ne vidi idealno je krenuti s jutarnjim gimnastikom, nakon toga tuširanje uz piling, pa nanošenje kreme uz infracrvenu lampu. Uveče se pravilno izmasirati uljem ( masaža ka srcu) a pred spavanje posle tuširanja opet nanesete kremu i umotate u foliju.
Nadam se da će vam pomoći da doterate svoje telo pred leto i da ga održavate tokom godine. Prelepo je biti žena al i dosta zahtevno!



Savet dana: potrudite se da svakog dana pojedete po jednu zelenu jabuku. Primetićete razliku!


Simona Žikić

No comments: