Saturday, April 12, 2008

Dobre vibracije / OSMI BROJ /


Saveta, očajna sam. Imam 16 godina i trudna sam, sa svojim vršnjakom!!! Ne smem nikome da kažem, a kod ginekologa ne mogu, jer sam maloletna odmah bi zvali roditelje...Šta da radim?????
Uplakana:(((

Draga uplakana, neću ti reći gde ti je bio mozak? Znaš li ti za kontracepciju tipa prezervativ, antibebipilule?Štos se upuštaš u nešto kad nemaš pojma sa životom???? Bez uvrede, ali deco, ne radite to kad ste smotani. Ali ima jedna loša vest moraš reci roditeljima, jer ne možeš sama da se izboriš sa tim i još nešto abortus je jako skup i ne znam kako ćeš izaći na kraj sa ovom situacijom... Nadam se da će sve proći u najboljem redu.

Pišite i dalje znam da me volite! SAVETA


Dunja Stojičić



DO U WANNA SMELL LIKE A BAMBY?

Pevač Željko Joksimović je odlučio da svoje obožavatelje širom kosmosa obraduje. Naime, Lane (kako on voli da ga zovu) će da pokrene svoju sopstvenu liniju parfema! Iznenađujući je sam naziv parfema – „Lane Moje“, po jednom od Željkovih najnovijih hitova, koji još uvek nismo imali prilike da čujemo. :) "Miris će biti kreiran u laboratorijama Pariza i Londona, a sadržaće lavandu, jabuku, cimet, narandžu, freziju" otkriva naš izvor. WOW! Ekipa Dobrih Vibracija jedva čeka!



Aleksa Čokić







NA LEPOM PLAVOM DUNAVU



Projekcijom filma Darka Bajića "Na lepom plavom Dunavu" zatvoren je 36. FEST. Film je pravljen po scenariju Nebojše Romčevića, a u režiji Darka Bajića. U njemu igraju Miki Manojlović, Branislav Lečić, Ivan Bosiljčić, Ana Franić i Bojana Maljević. Tu je nekolicina afirmisanih evropskih glumaca, među kojima i je Nemac ruskog porekla - Tim Sejfi, poznat po filmu Fatiha Akina "Glavom kroz zid". Priča govori o susretu Istoka i Zapada na brodu "Kremhilda", koji plovi od Beča do Beograda. Turbulencija nastala tokom proteklih godina na ovom delu kontinenta prelama se kroz ljudske sudbine putnika ovog broda - svojevrsne Vavilonske kule. Dosta scena u filmu snimljeno je na brodu "Krajina" na Savskom pristaništu. Uz melodiju himne "Na lepom plavom Dunavu" dešavaju se mala herojstva, velike žrtve i besmislene izdaje; u kovitlacu iluzije slobode čine jedino moguće – zadovoljavaju glad, žeđ i pohotu. U postherojskoj, postestetskoj, postduhovnoj fazi preživeo je samo jedan san: potreba za ljubavlju.


Danica Čigoja






VREME JE ZA IGRU






Kao što već znate, svašta može da se desi kada dvoje male dece stavite u istu prostoriju da se igraju zajedno. Kada se mala deca nađu zajedno, umeju da se ponašaju i lepo i ružno. Evo par saveta kako bi se deca ponašala lepo, a ne ružno:
Nemojte preterivati:
Dan za igru organizujte jednom ili dva puta nedeljno i dete će imati čemu da se raduje, ali svakog dana, ili svakog drugog dana, moglo bi biti naporno. Maloj deci je teško da se lepo igraju sa svojim vršnjacima; tražiti od njih da se lepo ponašaju u društvu nije baš fer.
Neka igra traje što kraće:
Mala deca, uglavnom ne vole da se dugo igraju sa drugarima. Ograničite igru na sat ili sat i po.
Planirajte razborito:
Izbegavajte da deca dođu u ono doba kada je vaše dete mrzovoljno i umorno, u vreme kada treba da spava ili baš pred ručak.
Ne pozivajte previše dece:
Malom detetu su dovoljna dva drugara, a troje ili više moglo bi biti i mnogo.
Nadzirite ih:
Ukoliko na njih budete pazili, ne samo da ćete sprečiti da neko bude povređen, nego im neki opasan nestašluk neće pasti na pamet.




Marija Preočanin







RAZLIKA U GODINAMA

Svakodnevno u novinama se susrećemo sa novim modnim stavovima: starija devojka sa mlađima tipom!!! Da li ste sigurni da je to pravo rešenje?

Zapravo, naučnici su, istraživajući zbog čega starije muškarce privlače mlađe žene, došli do zanimljivog otkrića. Naime, ustanovili su da se najviše dece rađa u vezama u kojima je muškarac stariji od žene, i to u proseku šest godina.





Simona Žikić

No comments: