Monday, April 28, 2008

Dobre vibracije /SPECIJALNO IZDANJE/





Ovo je poslednje izdanje koje su vam priredili Marija Preočanin, Dunja Stojičić, Aleksa Čokić, Danica Čigoja i Simona Žikić. U ovom broju vam otkrivamo gde smo sve bili, u kojim projektima učestvovali i šta smo sve naučili za ovo kratko vreme. Uživajte, zajedno sa nama!!!


SHOW PROGRAM “Ciao Darvine”

Početkom jeseni 2007. godine na popularnoj televiziji Pink, počeo je da se emituje show program “Ciao Darvine”, čija je licenca uzeta od istoimenog programa u Italiji. Ime naučnika Darvina je svima već opštepoznato, pa samim tim i njegova istarživanja, te je stoga napravljena emisija koja pokušava da otkrije kako treba da izgleda čovek 21. veka i šta je bolje; npr.debeli ili mršavi, muškarci ili žene, prirodne ili silikonske lepotice, poslovne žene ili domaćice, motorciklisti ili automobilisti i slično.



Cela priča je napravljena u cilju razonode i pokušaja da se uveseli publika kroz razne igre koje su pripremljne za jednu epizodu (emisiju). Pa tako od igre “pokaži šta znaš” preko “epohe” (deo u emisiji kada takmičari “idu” u neko drugo vreme) do “igre straha”, takmičari pokazuju svoje veštine, a neobični i duhoviti voditeljski par Ognjen Amandžić i Marinko Madžgalj vode i usmeravaju takmičare kroz emisiju. Ova emisija je u svetu vrlo gledana i slovi za jednu od naučno- zabavnih emisija. Kod nas je malo taj deo naučne emisije pobegao zbog mase, odnosno gledalaca koji su je gledali, pa tako na kraju ispade nit' urbana nit' narodna.
Zadatak jednog od članova tima “ Dobrih vibracija” je bio da svake epizode odigra uz uvodnu numeru koju peva voditeljski par, i da približi vreme u igri “ epoha” koje su takmičari imali za zadatak da pogode. Pored ovog angažovanja, član je imao i zadatak da pomogne takmičarima da odigraju određeni ples koji je bio zadat tokom emisije.



Celokupno iskustvo ovakvog angažovanja je i više nego pozitivno, jer je ekipa koja je realizovala projekat veoma stručna, bez obzira što je reč o Pink televiziji, i imponuje nam što je član tima ”Dobrih vibracija” učestvovao u projektu zajedno sa ostalim članovima pozorišta na Terazijama. Veliko iskustvo zarad vas…


Video- kabare “Oralno doba”

Televizijska kuća Fox je početkom 2008. izbacila novu programsku šemu gde je, između ostalog, bila predviđena emisija “Oralno doba”, sa glumcem Lanetom Gutovićem, na mestu voditelja. Dolaskom američkog producenta, emisija se i realizovala, te je i danas, u terminu od 22h, svakog dana od ponedeljka do petka, možete pratiti.

Reč je o humorističkoj emisiji, gde voditelj svakodnevno poziva goste iz raznih profesija na razgovor, uz odličan bend, baletski ansambl i glumce. S obzirom na ideju da se napravi emisija poput kabarea, što je od skoro postalo aktuelno i kod nas, najvećom zaslugom predstava u pozorištu na Terazijama, uz uobičajeni razgovor voditelja i gosta pruža nam se prilika da pogledamo duhovite skečeve, razigrane numere i interesantne kratke priče. Zamisao je da se napravi nesvakidašnja emisija, koja će biti višeznačajna. Sve je napravljeno u stilu zabave ljudi, ali na neki neuobičajeni način i uz nebanalan humor, za razliku od “Kursadžija” koje se emituju na Pink televiziji.




Član tima “Dobrih vibracija” je učestvovao u realizaciji ove emisije u sklopu baletskog ansambla i učesnika u skečevima. Iz tog razloga možemo vam reći da je Fox televizija jedna od najorganizovanijih danas, i da je emisja “Oralno doba” veoma dobro urađena a da je zamisao postignuta; te ako želite uveče da se opustite uz dobru emisiju sa duhovitim skečevima, nemojte gledati primitivne “Kursadžije” bolje je pogledati video-kabare “Oralno doba”, i od srca se nasmejati.

Izbor pesme za Evroviziju u Moskvi
Tokom marta, ove godine, prošlogodišnja pobednica izbora za pesmu Evrovizije, Marija Šerifović, pozvana je u Moskvu na njihov izbor pesme za predstojeće takmičenje, da dodeli nagradu njihovom predstavniku za ovu godinu. U sklopu njenog tima, uz producenta i jednog člana obezbeđenja, išao je i jedan naš član tima „Dobrih vibracija“.


Neverovatno iskustvo, koje je trajalo svega tri dana u onom veličanstvenom gradu, i oduševljenje na njihovu organizaciju na izboru delovalo je nestvarno. Član našeg tima išao je u funkciji pratećih vokala koje je Marija, zajedno sa producentom, birala na sopstvenu inicijativu. Način na koji bismo vam mogli predstaviti lepotu Moskve i spektakla koji je doživljen na izboru za pesmu koja će predstaviti Rusiju na Evroviziji, teško je rečima iskazati. Iz tog razloga nudimo vam nešto više slika kako bismo vam približili atmosferu.

Sve se odigravalo jako brzo. Nakon dolaska u Moskvu bila je održana proba, zatim kratka šetnja Crvenim trgom i pogledom na Kremlj, i na božanstvenoj terasi, sa pogledom na kazino i brazilski ples, bila je poslužena večera, u neke kasne sate. Sledećeg dana imali smo malo slobodnog jutra te smo popili kafu u njihovom tržnom centru, koji se nalazi na Crvenom trgu a napravljen je u staroj gradnji sa primesama novomodernih elemenata (naš Kalemegdan i ulica Kralja Petra slični su ovom centru), zatim smo imali generalnu probu, brzu pripremu (šminka, frizura, garderoba), nastup koji je fenomenalno protekao sa dugotrajnim aplauzom, i nakon toga afterparty koji je trajao do kasno u noć.

Jedno prelepo iskustvo i putovanje sa, pevačicom anđeoskog glasa i donosiocem Evrope u Beograd, Marijom Šerifović ostavilo je snažan utisak na naš tim, koji je bio tamo zarad sebe, ali i vas. Veliki pozdrav!

Novogodišnji program zajedno sa timom „Dobrih vibracija

Ove godine u sklopu Pink televizije, osmišljen je plan, na čelu producenta i reditelja Maneta Šijana, uz pomoć Ive Modli scenariskinje, Miroljuba Turajlije glumca, Ivane Rabrenović kostimografkinje, Ćirketa scenografa, Mirka Kneževića koreografa, par balerina iz pozorišta na Terazijama i profesionalnim latino plesačima, za show program novogodišnje noći po uzoru na zapadne emisije. Međitim, uprava Pink televizije je birala koja zvezda naše estrade zaslužuje ovakav projekat.
Jednoglasno su se složii da to bude folk pevačica Seka Aleksić, koja je u to vreme prezentovala svoj novi album. Moramo vam priznati da naš član tima „Dobrih vibracija“ nije bio oduševljen ovim izborom, kao ni koreograf numera iz razloga što nije inspirativno sastavljati koreografiju uz tu vrstu muzike, međutim cela ekipa je do kraja ostala profesionalna te je projekat bio na zavidnom nivou.
Mnogi su proveli doček uz Sekin show, čak i ne pristalice ovakve muzike i to iz razloga što je ceo koncept bio odlično urađen, a kao njeni gosti bili su Aco Pejović i Amadeus bend. Uz ovaj snimak podsetite se te noći:










Promocija novog albuma Marije Šerifović

U novootvorenoom „Grand kazinu“, u hotelu Jugoslavija, 23. aprila mlada pobednica prošlogodišnje Evrovizije je promovisala dugo očekivani album, po nazivom „Nisam anđeo“. Pored mnogobrojnih medijskih ličnosti, kao što su: glumac Marko Živić, reditelj Kokan Mladenović, voditeljka Luna Lu, folk pevačica Ceca Ražnatović, pop pevačica Tijana Dapčević, tekstopisac Dragan Brajović Braja, folk pevačica Seka Aleksić i drugi, i reportera i fotografa svih TV stanica i dnevnih, nedeljnih i mesečnim novina, bio je i jedan od članova tima „Dobrih vibracija“, kako bi vas izvestio o događaju.
Uz pratnju benda, voditeljke Ane Mihajlovski, podrške mjake, takođe pevačice, Verice Šerifović, i svih prijatelja Marija je izvela par numera sa novog albuma, zahvaila se svima na prisustvu i predstavila novu menadžersku postavu u sklopu Sky music-a. Objasnila je potrebu ovog albuma i skrenula pažnju:“Ovo nije molitva, i ne treba da bude. Ove pesme su ono što ja osećam...“
Promocija je bila na visokom nivou, uz koktel posluženje i ogromu tortu svi su uživali. Zahvalićemo joj se na pozivu i poželeti svu sreću.



Simona Žikić

No comments: