Thursday, April 3, 2008

Dobre vibracije /DRUGI BROJ/



Slavica za Dobre Vibracije

"Pošto se bavim javnim poslom,osetila sam na svojoj koži kako TO RADE NAŠI KVAZI NOVINARI!!!Nemam lepa iskustva...a to je samo zato što nase redakcije primaju obične ljude za novinare koji nemaju ni školu za to niti bilo sta drugo...TAKO DA JE NAPOKON DOŠAO RED DA ŠKOLOVANI LJUDI RADE TO...NIJE BITNO ZA KOJI VID NOVINARSTVA ĆETE SE ODLUČITI(muzika,sport,politika...)MISLIM DA JE SARADNJA NAJBITNIJA A NE PO SVAKU CENU PISATI!!! "

Pozdrav studentima Fakulteta za medije I komunikacije od Slavice Ćukteras

Aleksa Čokić




Devojka sa pomorandžama



Poznati filozof i autor mnogih bestselera, napisao je knjigu "Devojka sa pomorandžama" koju je kod nas objavila izdavačka kuća Geopoetika.




Roman o Georgu, petnaestogodišnjem dečaku, čiji se život potpuno menja kada dobije pismo od oca, koji je umro kada je dečak imao četiri godine, ostavlja snažan utisak na čitaoce. Uzbudljivo i zabavno pismo o misterioznoj devojci sa pomorandžama, koje zajedno sa Georgom čitamo, zapravo je prelepa i dirljiva ljubavna priča. Kroz pitanja koja otac postavlja sinu, autor se, kao po pravilu, i u ovom delu bavi večitim pitanjima o nastanku sveta i čoveka.



"Devojka sa pomorandžama" je priča o smislu života, potrazi za iskrenom ljubavi i o hrabrosti da se u životu biraju oni teži putevi za postizanje ciljeva.



Autor, Justejn Gorder, ponovo je pokazao da je majstor originalne kompozicije. Njegovo znanje i veština pisanja inspirišu čitaoce širom sveta da postavljaju pitanja i da razmišljaju o sebi i svetu oko nas.






Danica Čigoja


* * * * *


Oaze relaksacije po meri čoveka





Brzina življenja i količina obaveza s kojima se suočavamo svakog dana nagone nas da odlažemo suštinske potrebe svoga tela, po principu „čim prođe ova gužva“. Zapravo, istina je da bismo baš s tom gužvom lakše izašli na kraj kada bismo dozvolili svome telu da povremeno odahne i povrati izgubljenu snagu. Iz tog razloga predstaviću vam nekoliko mesta koja čuvaju tajne lepote, zdravlja i vitalnosti. Izaberite svoj pravac i pobegnite od stresa i umora na sat, dva ili celo popodne.
Monteko, Krunska 77 – Usred gradske buke i meteža nalazi se mala oaza umirujućih aroma, koja će učiniti čuda za vaše dobro raspoloženje. Na ovom mestu, vaše telo od glave do pete postaje srećni objekat aromaterapije. Na svakome je da, u okviru široke ponude koja se kreće od pakovanja za kosu, preko tretmana lica do kompletnih programa mršavljenja i detoksikacije, izabere svoju idealnu kombinaciju tretrmana.
Jai Thai, Vase Pelegića 48, www.jai-tai.net – Odlično mesto za ljubitelje Orijenta. Ukoliko vam nedostaje vremena za avionske karte, čekiranje prtljaga i cenkanje s tajlandskim taksistama, isprobajte ovu alternativu. Tehnike masaže i nege tela, koje praktikuju domaćini „Jai Thai centra“, stare su vekovima i vrlo efektivne. Masaže bez ulja, koje čine jedan deo ponude, ne obavljaju se na stolu, već na parteru i uključuju posebnu garderobu. Jai Thai masaža, koja tradicionalni način kombi
nuje s masažom pomoću specijalnih biljnih kompresa, deluje terapeutski i uklanja bol i napetost mišića. U okviru centra nalazi se i restoran internacionalne kuhinje.
Spa centar, Strahinjića Bana 5,
www.spacentar.co.yu – nosi naziv verovatno zbog činjenice da je reč o najstarijem spa centru u Beogradu. Otvoren je početkom 2003. godine i pruža široke mogućnosti spa užitka, uz zanimljive dodatne sadržaje. Ako odvojite jedno popodne za sebe i voljenu osobu, možete početi od 70 minuta opuštanja uz hidromasažu i boravka u parnom kupatilu, nastaviti s isto toliko minuta masaže toplim vulkanskim kamenjem i završiti pakovanjem tela lekovitim algama ili morskim blatom.
Moj savet vam je, da uživate u životu i mogućnostima koje vam pruža, i da
učinite nešto lepo za sebe i voljenu osobu.

Simona Žikić






* * * * *


Recepti za vaše dete



Sok od svežeg voća: 6 svežih jabuka, 1 limun, 4 šargarepe, parče cvekle.
Doručak: 1/2 šolje soka od pomorandže, 1/2 šolje integralnih cerealija, ½ iseckane banane, ½ šolje mleka za prelivanje cerealija.
Ručak: čorba od povrća (krompir, šargarepa, karfiol, brokoli, malo praziluka, dodati parče piletine i na kraju sok od paradajza).
Večera: 30 grama integralne testenine, sos od paradajza, 1 supena kašika izrendanog parmezana.
Večernja užina:
voće po želji (kriške jabuke ili kruške).

S obzirom na to da deca ne mogu da odole slatkišima, ponudiću vam jedan recept za kolač od kikiriki-putera i želea. Ovaj kolač je zabavno praviti, a što je najbolje, nemate posla s rernom, jer se ne peče.
Sastojci za oko 30 kolačića: ½ šolje kikiriki-putera, ¼ šolje mleka u prahu, ¼ šolje pšeničnoh klica, 1 šolja omiljenih cerealija, ½ šolje sitno iseckanih suvih kajsija, ¼ šolje soka od jabuka, žele od voćnog soka ili džem.

Pomešajte sve sastojke, osim želea. Oblikujte smesu u kuglice i ređajte ih na pleh. Kažiprstom napravite udubljenja na svakoj kuglici. Držite kuglice u frižidreu dok se ne stegnu, oko 20 minuta. Ispunite udubljenja džemom ili želeom i služite.
Prijatno!



Marija Preočanin

1 comment:

Ana said...

lep txt o Gorderovoj knjizici (:
& zanimljiv blog, of course...